Търсене
Close this search box.

Начало/Продукти/Самостоятелни барбекюта

Самостоятелни барбекюта

барбекю за готвене на открит огън

Барбекю Антика

Цена: от 905 до 1125 лв.

барбекю за готвене

Барбекю Божена

Цена: 860 лв.

Барбекю Калина

Барбекюта подходящи за използване на дърва и дървени въглища

Барбекютата отговарят на изискването на клиентите да са функционални, здрави и с привлекателен външен вид. Изработени са от лек бетон, огнеупорни тухли, термоустойчиви лепила и др., с гаранция, че могат да издържат на високи температури. Могат да се използват както дървени въглища така и дърва.

Печене на месо или риба.

Ако продуктите, които ще печем са сухи трябва да се намажат с олио. Така от една страна няма да залепват и от друга ще намали загубата на сокове, което пък ще придаде сочност и крехкост на печеното.

Скарата трябва да е достатъчно нависоко за да не може огънят да допира до нея.

Основно правило е месото да не се обръща повече от един път. Печенето трябва да започне при силен огън и после да се допече на по-слаба топлина. Обърнете парчетата след като месото си промени цвета, продължителното печене само ще изсуши месото или рибата.

Месото може да се маринова предварително. Най-добре е да се използват вино, бира или малко ракия, като се допълни с лимонов сок, мед, соев сос и др.

За допълнителен аромат непосредствено преди да сложите месото на скарата поръсете върху жаравата мащерка, естрагон, риган и др.

Готовото месо се поставя в съд с капак, където престоява до консумацията.