Начало/Продукти

Продукти:

Запалване на барбекюто:

Вградената тава има вътрешна скара върху която зареждате дърва или дървени въглища. Смесването ими не е добра идея, но ако искате за аромат може да хвърлите върху жаравата от дърва малко дървени въглища. Разбира се трябва да изчакате въглищата да се разпалят.

Смачкайте суха хартия и я поставете по средата на тавата, после Смачкайте суха хартия и я поставете по средата на тавата, после наредете върху нея предварително нацепени на дребно сухи дървета. Дръпнете пепелника около сантиметър навън и запалете хартията. Специалистите препоръчват да не се разпалва с хартия, тъй като може да се разхвърчи от вятъра, но в случая няма такава опасност, понеже горенето е вътре в тавата. Ако ползвате дърва е добре да са от ароматна дървесина – бук, дъб или др. Специалистите препоръчват да не се разпалва с хартия, тъй като може да се разхвърчи от вятъра, но в случая няма такава опасност, понеже горенето е вътре в тавата. Ако ползвате дърва е добре да са от ароматна дървесина – бук, дъб или др.

Поставете скарата и изчакайте да се загрее, после намажете с срязана глава лук или мазнина.

След като жарта и скарата са готови затворете пепелника. После при необходимост може отново да го дръпнете, за да регулирате енето.

Запалване на барбекюта
Барбекюта за дърва